INHOUD BEHANDELINGEN

Ontspanningsmassage

Dit zijn de richtlijnen die ik bij elke behandeling inzet. Ik verwelkom je in mijn ruimte met relaxte muziek. Overleg contra indicaties. Veel van mijn behandelingen zijn ook goed voor Fibromyalgie patiënten oftewel chronisch zieken. Ik leg de behandeling uit en na ontkleding van kledingstukken ga je lekker liggen op mijn behandeltafel. Gebruik van natuurlijke etherische olieën en ik ga je behandelen om je te laten relaxen. Zachte aanraking met diepgaande drukpunten die nodig zijn om ophopingen te stimuleren en dat de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Beide zijden van het lichaam worden behandeld.

Duur: Anderhalf tot twee uur (aanpasbaar)

Nazorg: Goed water drinken en je lichaam is drie dagen druk aan het werk om alles in balans te krijgen.

Hotstone massage

Hotstones zijn Basalt stenen die verwarmt worden in water van 25 tot 45 graden. Op de ruggenwervels worden de hotstones geplaatst en goed afgedekt zodat de warmte diep naar binnen getrokken kan worden. Vervolgens begin ik bij de benen om je te masseren met de verwarmde hotstones om daarna weer hotstones achter te laten. Dit doe ik met het hele lichaam. Door de warmte raak je al snel in ontspannende toestand en geniet je volop van deze behandeling. Je kunt er heerlijk soezerig van worden en een dutje doen op de tafel.Vergis je niet in de diepgaande werking van deze behandeling. Je hele lichaam gaat hard werken om alle afvalstoffen te kunnen afvoeren. 

Duur: Anderhalf tot twee uur

Nazorg: Rust nemen en goed water drinken.

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage is een holistische energetische massage voor het gehele lichaam. Je wordt rijkelijk ondergedompelt met etherische olieën en in drie verschillende snelheden wordt je energie opgevoerd in je lichaam. Uiteindelijk de laaste fase brengt je in totale rust en voel je de energie heerlijk door je lichaam stromen. Door deze massage ontstaat er een stimulering van de vitale energie, de Prana; wat het zelfherstellend vermogen van het lichaam bevordert. Je ervaart meer bewustwording van je eigen lichaam. Het losmaken van emotionele blokkades is hiervoor een geschikte massage.

Duur: anderhalf tot twee uur

Nazorg: verwerking van de loslating en goed drinken.

Stoelmassage

Bij deze massage houdt je je kleren aan. Zoals het woord al wordt benoemd is het een speciale stoel om nek, schouder, rug en armen te behandelen. RSI klachten vaak bij veel kantoorbanen bekend. Hierbij gebruik ik drukpunten om de doorbloeding goed te laten doorstromen. Strekking van de spieren en mobilisatie van de gewrichten wordt gestimuleerd waardoor de blokkades worden opgeheven. Een massagestoel bevordert je spijsvertering, maakt de stofwisseling actiever en de functies van diverse organen worden versterkt. Het ondersteunt het afvallen. Na intensief bezig te zijn geweest is een stoelmassage ook een aanrader. 

Deze massage is niet altijd geschikt voor chronisch zieken. 

Duur: 45 min tot 1 uur

Nazorg: rust en heel goed water drinken.

Voetreflexzone therapie

Bij deze therapie zit je op de massagetafel en behandel ik je voeten. Elke voet krijgt zijn volledige aandacht. Voetreflex is een natuurlijke geneeswijze die ervan uit gaat dat het hele lichaam gereflecteerd is in de voeten. Als een zenuw, orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat ook in de voeten. De reflexzone van deze plek wordt dan pijnlijk. Door middel van drukpunten en massage van deze reflexzones ontstaat er een betere prikkeloverdracht in de zenuwbanen en ook een betere bloed-,lymfe-en energiedoorstroming. Afvalstoffen in de weefsels kunnen hierdoor beter afgevoerd worden. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, zodat het natuurlijk evenwicht wordt hersteld. Voetreflexmassage werkt pijnverlagend, ontspannend en zorgt zowel lichamelijk als geestelijk voor meer rust en balans.

Duur: anderhalf uur

Nazorg: goed voor je voeten zorgen en water drinken.

Thaise Kruidenstempel

Deze behandeling heb ik een hulpmiddel in de vorm van een stempel in mijn hand. In deze katoenen stempel zitten zeven tot acht verschillende kruiden: gember, kruidnagel, kaneel, citroenbladeren, galanga, citroen, citroengras en kurkuma. Ze hebben een reinigende, activerende en ontspannende helende werking. Door te stomen worden ze lekker warm en wordt je lichaam gestempeld. Door de geuren en opname in je porieën wordt je heerlijk ontspannen en raakt je lichaam en geest in balans. Het is een weldaad voor lusteloosheid, stress en vermoeidheid.

Duur: anderhalf tot twee uur

Nazorg: kijken naar je stress level en water drinken.

Reiki

Bij een Reiki behandeling lig je aangekleed op de behandeltafel met een kussen onder je hoofd en een dekentje over je heen. Ik laat de energie van het Universum door mij heen stromen en kom daarmee in verbinding met jou. Ik behandel met verschillende poses je hele lichaam en voel waar de blokkades zitten. Ik vetrouw hierin mijn intuïtief vermogen en de doorstroming van de energetische stroming van het Universum. Zelfgenezing en totale ontspanning is hier zeker een feit.

Duur: 45 min tot een uur

Nazorg: goed voor jezelf zorgen.

Cupping

Cupping is een traditionele behandeling waarbij verhitte kopjes omgekeerd op de huid worden geplaatst om zo de doorbloeding te stimuleren. Het principe hierachter is een vacuüm te creëren boven de huid , waardoor deze omhooggetrokken wordt en er bloed naar de plek wordt gezogen. Cupping komt vanouds uit China. Cupping verhindert ziekteverwekkende invloeden van buitenaf. "Jing Chi" is een verzwakt lichamelijk gesteldheid en het vervolg is een verzwakt "Wei Chi", immuunsysteem. Cupping dwingt de bloedsomloop om de afvalstoffen op te ruimen. Vandaar de eventuele verkleuring op je lichaam. Door te masseren met een cup over je huid wordt alles in beweging gezet. Stofwisseling wordt geactiveerd, afvalstoffen naar de oppervlakte gebracht. 

Duur: opbouwend qua tijd

Nazorg: stappenplan maken en water drinken.

EXTRA

    Coaching bij levensvragen. 

Samen gericht bezig zijn met jou vragen over het leven. Gehoord, gezien en gevoeld worden. 


           Coaching bij HSP

Samen werken om jou te leren omgaan met overprikkelende signalen van buitenaf.

      Coaching bij Angsten

Samen de drempel gaan verlagen om je angsten aan te gaan kijken.